5x De grootste gezondheids-fabels allertijden

Vooral nummer 4 en 5 zullen je verbazen!

Lees ook

Het eten van chocolade geeft je puistjes en door vitamine C moet je verkoudheid minder worden. Je moet acht glazen water per dag drinken en als je dun bent, ben je gezond. Nee, nee, nee! Er gaan heel wat fabels in het rond als het gaat om je gezondheid. Hoe je weet wat waar is en wat niet? Dan moet je gewoon even heel snel verder lezen, want wij noemen de 5 meest voorkomende voor je op. 

1. Als je dun bent, ben je gezond

Je kunt niet aan de bouw van iemand zien of iemand gezond is of niet. Het is ook gewoon mogelijk dat een dunner persoon veel ongezonder is dan iemand die wat zwaarder is. Als de dunne persoon rookt, drinkt en elke dag een hamburger eet, om een voorbeeld te noemen. De BMI is al langere tijd als een twijfelachtig meetsysteem in het nieuws, aldus Business Insider.

2. Je moet acht glazen water per dag drinken

Natuurlijk moet je genoeg water drinken om gehydrateerd en gezond te blijven, maar dat hangt niet af van het aantal glazen water dat je drinkt. Je eigen lichaam zal zelf aangeven hoeveel water je nodig hebt, want ieder lichaam is weer anders, zo meldt Business Insider. Als je veel groente en fruit eet wat veel water bevat, zit je ook al snel aan genoeg vocht per dag. Je kunt ook aan je urine zien of je genoeg drinkt. Hoe donkerder de urine, hoe slechter je gehydrateerd bent en hoe meer je lichaam behoefte heeft aan extra vocht. 

3. Door vitamine C kun je verkoudheid verhelpen

Grijp jij ook altijd naar de sinaasappelsap als je een verkoudheid op voelt komen? Volgens Business Insider helpt dit echter niet om je beter te laten voelen. Volgens hen is de enige manier waarop vitamine C invloed heeft op je gezondheid; hoe veel je ervan inneemt op het moment dat je de verkoudheid op voelt komen. Als je het eenmaal hebt, heeft het geen invloed op de ernst en de duur van je verkoudheid. 

4. De vijf-seconden-regel 

Het is vreselijk als je geliefde eten op de grond valt net voor je het op wilde eten. Veel mensen denken dat je het binnen vijf seconden nog van de vloer kunt eten, maar dat is niet helemaal waar. Bacteriën kunnen zich namelijk in een aantal milliseconden verspreiden. Uit onderzoek is gebleken dat er aan plakkerig voedsel meer bacteriën blijven plakken dan aan vast voedsel. Afhankelijk van het oppervlak waarop je het hebt laten vallen, kun je beoordelen of je eten nog te eten is. 

5. Het eten van chocolade geeft je puistjes 

Dit is niet waar. Onderzoekers hebben recent voor een onderzoek een groep mensen echte en een andere groep neppe chocolade gegeven. Aan het einde van het onderzoek was er geen verschil te merken tussen beide groepen. 

Lees ook: 3x Waarom plassen onder de douche goed is voor je gezondheid

Bron: Business Insider, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook