Afvallen? Dan is volle yoghurt beter dan magere yoghurt

En dit is waarom ->

Lees ook

Veel mensen denken dat je beter magere yoghurt dan volle yoghurt kunt eten als je af wilt vallen. En dat klinkt ook eigenlijk best logisch, toch? Toch hebben verschillende onderzoeken de afgelopen jaren aangetoond dat dit juist andersom is. Zo zou volle yoghurt juist leiden tot een lager lichaamsgewicht en een lager risico op obesitas dan magere yoghurt. Benieuwd hoe dat zit? Lees dan snel verder! 

Zuur

Volgens voedingsdeskundige Asja Tsachigova zit in volle yoghurt van nature veel linolzuur. Dit zuur is volgens wetenschappers van de University College Cork in Ierland een zuur dat lichaamsvet sneller en beter helpt te verbranden. In magere yoghurt is het percentage van dit zuur zo laag, dat je wel kunt zeggen dat het er bijna niet in zit. 

Eetlust

Daarbij komt ook nog dat volle yoghurt meer vult dan magere yoghurt. Neem je een schaaltje volle yoghurt met vers fruit en wat muesli, dan zit je waarschijnlijk langer vol dan wanneer je een schaaltje magere yoghurt neemt. Hierdoor is de kans kleiner dat je gaat snacken en krijg je uiteindelijk waarschijnlijk ook minder calorieën binnen. Win-win!

Lees ook: Dit drankje is naar verluidt net zo slecht als cocaïne

Bron: De levensstijl, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook