Dit drankje is naar verluidt net zo slecht als cocaïne

Oh my...

Lees ook

Ben je een echte liefhebber van energiedrankjes en dan vooral in combinatie met drank? Denk dan voortaan twee keer na voordat je dit in de club bestelt. Alcoholische drank gemixt met energiedrankjes zouden namelijk erg slecht voor je gezondheid zijn. Zó slecht zelfs, dat ze hetzelfde negatieve effect hebben als cocaïne, zo meldt Grazia. Wait, what?! 

Mixjes

Dat energiedrankjes niet heel erg goed voor je lichaam zijn, is geen groot geheim. Toch maakt de combinatie met alcohol het allemaal net iets erger. Nieuw onderzoek van Indiana Purdue Universiteit heeft aangetoond dat de hersenactiviteit van mensen die alcohol gemixt met energiedrankjes dronken overeenkomt met die van mensen die cocaïne hebben gebruikt. “Het lijkt erop dat de twee dranksoorten elkaar tot een limiet duwen en invloed hebben op het gedrag en de neurochemie in de hersenen”, verklaart professor van Rijn. 

The worst part; mensen die alcohol met energiedrankjes mixen, zouden ook meer kans hebben om in de toekomst cocaïne te gebruiken. De reden? Als je eenmaal bent blootgesteld aan de invloeden, dan begin je eraan te wennen. Het onderzoek heeft aangetoond dat mensen die alcohol in combinatie met cafeïne dronken, vrijwel gevoelloos waren voor de effecten van cocaïne. Scary! Jij doet er dus goed aan om dat energiedrankje met alcohol voortaan te laten staan.

Lees ook: Dit zijn, volgens Spotify, de populairste sportliedjes

Bron: Grazia, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook