Wat er met je lichaam gebeurt als je met een beha aan slaapt

Ben jij hier schuldig aan?

Lees ook

Als het op beha’s aan komt, zijn er twee soorten vrouwen: het type dat ‘m bij thuiskomst het liefst direct uittrekt en het soort dat ‘m zelfs tijdens het slapen aanhoudt, zo meldt Marie Claire. Die laatste groep blijft volhouden dat slapen met een beha aan totaal geen consequenties heeft voor het lichaam, maar is dat eigenlijk wel zo?

Ondersteuning

Een heel precies en duidelijk antwoord is er volgens wetenschappers niet. In elk geval niet of het je borsten extra ondersteuning geeft tijdens het slapen. “Beha’s zijn ontworpen om ondersteuning te bieden wanneer je staat of zit, niet als je ligt”, aldus de Amerikaanse cosmetisch arts Mia Talmor. Plastisch chirurg Matthew Schulman beweert echter dat wél iets dragen beter is dan niets. “Een beha zorgt ervoor dat je borsten niet zakken”, vertelt hij aan Self Magazine. “Ik adviseer een ondersteunende beha van een ademende stof, zonder beugel. Een goede sportbeha is geschikt om mee te slapen.”

Volgens de experts moet je er in elk geval op letten dat je nooit een te kleine of te strakke beha aantrekt. Dat kan namelijk pijnlijke zwellingen veroorzaken.

Lees ook: 3 kleine en realistische trucjes om snel in shape te komen

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook