3 kleine en realistische trucjes om snel in shape te komen

En het heeft niets te maken met een dieet of sporten!

Lees ook

De zomer komt er weer aan en we zijn allemaal heel erg toe aan het warme weer, langere dagen en dagjes naar het strand. Toch zijn sommigen van ons er nog niet helemaal klaar voor om al in bikini te verschijnen. Hoor jij bij die groep mensen die graag nog even iets aan hun beach body wil doen voor het zover is? Dan ben je hier aan het goede adres, want wij hebben ontdekt hoe jij tóch nog even beter in shape kunt komen zónder te diëten of te sporten! 

Realistisch blijven

Lauren Chambers is een gecertificeerde voedingscoach bij Mindbodygreen en heeft de drie meest gezonde, verantwoorde en meest realistische manieren op een rijtje gezet hoe jij binnen no-time een stuk meer in shape bent voor de zomer. Hier komen ze: 

1. Drink veel water 

Lauren: “Het drinken van water is echt één van de beste en makkelijkste manieren om overtollig vet en afvalstoffen af te voeren. Daarbij komt nog dat mensen die veel water drinken, minder veel calorieën tot zich krijgen. Tip: Start iedere dag met een kop warm water met citroen. Zet daarnaast een timer om jezelf eraan te herinneren dat je (bijvoorbeeld) ieder uur je flesje water bijvult.”

2. Begin met het droog borstelen van je lichaam 

Lauren: “Geloof het of niet, maar het borstelen van je huid met een droge borstel voor je onder de douche stapt in de ochtend kan wonderen doen. Het is namelijk goed voor je bloedcirculatie en bevordert de lymfatische afvoer. Begin bij je voeten en borstel in kleine rondjes omhoog over het lichaam.” 

3. Hou je aan een strak slaapritme

Lauren’s laatste tip: “Onderschat nooit de kracht van het slapen. Een goede nachtrust is één van de belangrijkste dingen die je kunt doen voor je gezondheid. Een gebrek aan slaap kan je gewicht beïnvloeden, maar ook de gevoeligheid voor insuline, het functioneren van de hersenen, hormonen beïnvloeden en geven je een hoger risico op het aankomen in gewicht en zelfs obesitas.”

Lees ook: Artsen bevestigen: Dit zijn de beste groentes voor je darmen

Bron: Mydomaine, Beeld: iStock

 

 

 

Laatste nieuws

Zie ook