Dit zijn volgens Harvard-onderzoekers de meest ongezonde groentes

Want er zijn ook groentesoorten waar je flink van aan kunt komen!

Lees ook

Natuurlijk is het zo dat groentes tot de meest gezonde voedingsmiddelen behoren die er maar bestaan. Volgens voedingsexperts zijn groentes nodig in een gebalanceerd dieet, maar volgens onderzoekers van Harvard is niet elke groentesoort even voedzaam. Zij zeggen zelfs dat er groentesoorten zijn waar je van aankomt in gewicht. Uh-oh… 

Onderzoek

Harvard vraagt al jarenlang de eetdagboeken op van maar liefst 130.000 volwassenen. De deelnemers moesten hun gewicht vermelden, maar ook wat ze een week lang elke dag aten. Dit onderzoek duurde maar liefst 20 jaar, waardoor de onderzoekers van zeer gedetailleerde informatie waren voorzien. Daarom hebben ze een link kunnen leggen tussen verschillende diëten en gewicht. 

Zetmeel

Eén van de resultaten uit het onderzoek is dat ze hebben ontdekt welke groentesoorten er verantwoordelijk zijn voor het aankomen in gewicht: Zetmeelrijke groentes. Deze groentes hebben een hogere glycemische belasting, die een stijging in de bloedsuikerspiegel kunnen veroorzaken, waardoor je geneigd bent om meer te eten.

Maïs zou de ergste boosdoener zijn, gevolgd door aardappelen en erwten. Dat betekent niet dat je helemaal moet stoppen met het eten van deze groentes, want ook deze groentes bevatten weer vitamines en mineralen die onmisbaar zijn in een gevarieerd dieet. 

Lees ook: Nieuwe samenwerking tussen Jamie Oliver en Nederlandse supermarkt

Bron: Mydomaine, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook