5 dieettips die écht werken

Ben je al een eeuwigheid bezig om wat strakker te worden? Dan zijn deze tips misschien iets voor jou

Lees ook

De zomer komt er weer bijna aan, en dat betekent dat je bijna weer in je bikini moet verschijnen. Ben je al een eeuwigheid bezig om wat strakker te worden en wil het maar niet lukken! Dan zijn deze tips misschien wel iets voor jou! 

1. Heb geduld 

Probeer niet om zoveel mogelijk gewicht in een korte tijd te verliezen. Het beste is om geleidelijk aan wat te verliezen, want dan blijft het er waarschijnlijk het langste af. 

2. Wees realistisch 

Maak van vet niet je grootste vijand. Uit onderzoek van Diabetes Care is gekomen dat een rijk dieet met enkelvoudig onverzadigde vetten kan helpen om buikvet tegen te gaan. Verruil daarom je patatje en chips voor een avocado, noten en olijfolie. 

3. Zorg dat je gesteund wordt 

Zorg dat je niet alleen bent, maar in een groep zit met mensen die hetzelfde doel hebben. Uit onderzoek van de Birmingham University is gebleken dat mensen die naar Weight Watchers-bijeenkomsten gingen, meer gewicht verloren dan mensen die alleen naar één-op-één gesprekken gingen. Een groep mensen zorgt voor meer druk en motivatie om te bewijzen. 

4. Wees actief

Bewegen is, naast voeding, de enige manier om af te vallen. Dus hup, sportschoenen aan en gaan. Wil je weten wat de beste sport is voor vetverbranding? Klik dan hier

5. Deel het 

Net als bij puntje 3 is het een goed idee om aan iedereen te laten weten dat je op dieet bent. Op die manier kunnen mensen je steunen en adviezen geven. Daarnaast is er een bepaalde druk ontstaan als je het aan iedereen hebt verteld, en zul je je dus beter aan je dieet houden. 

Lees ook: 6x Wat er gebeurt met je lichaam als je stopt met alcohol

Bron: Women’s Health UK, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook