Zou je je jeans voortaan in de vriezer moeten doen i.p.v. wasmachine?

Het zou een stuk beter zijn voor je jeans, maar is dat eigenlijk wel echt zo?

Lees ook

Denim-lovers zijn continu op zoek naar een manier om hun jeans zo mooi mogelijk én schoon te houden. Toch zul je je jeans ooit een keer moeten wassen, want door de bacteriën ruikt je broek na een aantal keer dragen niet zo fris meer. Maar wat is nu eigenlijk de ultieme manier om je spijkerbroek schoon te houden? Volgens experts moet je hem in de vriezer leggen in plaats van in de wasmachine. Huh? 

Kou

Volgens Self Magazine ontstaan de nare geurtjes op je broek door de bacteriën. Zij lazen op internet dat je je broek dan in de vriezer moet leggen, omdat deze bacteriën dan gedood worden. Na een test is gebleken dat de geur inderdaad uit je broek gaat, maar volgens de wetenschap is het helemaal niet mogelijk om alle bacteriën te doden in de vriezer. De bacteriën worden namelijk in een soort slaapmodus gezet, maar als ze weer zijn ontdooid, worden ze langzaam weer geactiveerd. Zo meldt BBC reports dat onderzoekers erin zijn geslaagd om virussen van 30.000 jaar geleden weer tot leven te brengen.

Hitte

Dat is dus niet de juiste reden, maar wat dan wel? Hitte. Bacteriën gaan dood bij een bepaalde temperatuur, alleen is je wasmachine niet tot deze temperaturen in staat. Daarbij komt nog dat je kleding dan wel eens zou kunnen gaan krimpen. Het beste voor je jeans blijft toch om het zo min mogelijk te wassen. Heb je een vlek of plaatselijk een gek geurtje? Was je jeans dan alleen plaatselijk (bijvoorbeeld op de hand of met een doekje), zodat de kleur en de structuur van je jeans niet beschadigd raakt. 

Lees ook: Vier redenen waarom knuffels goed zijn voor je gezondheid

Bron: Self Magazine, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook