De 5 meest vullende groentes (volgens voedingsdeskundigen)

Zo blijf je gegarandeerd verzadigd tot de volgende maaltijd!

Lees ook

Groentes zijn niet alleen onmisbaar in ieder dieet vanwege de vitamines en de weinige koolhydraten; ze zijn daarnaast ook nog eens erg lekker! Toch is het ene groentesoort wat meer verzadigbaar dan de andere soort. Heb jij nog even te gaan, en ben je op zoek naar een groentesoort die je een verzadigd gevoel geeft tot aan de volgende maaltijd? Zoek dan niet langer verder, want wij hebben de meest vullende groentes voor je op een rijtje gezet! 

1. Artisjok 

Voedingsdeskundige Keri Glassman: “Je hebt vast wel eens gehoord dat vezels vullen. Een gemiddelde artisjok bevat meer dan 10 gram vezels, en dat is bijna twee keer zo veel als broccoli – de volgende in het rijtje groentes met veel vezels.” 

2. Zetmeelrijke wortelgroenten

Sportdiëtist Simona Hradil: “Zetmeelrijke wortelgroenten zoals aardappelen en pastinaak staan niet altijd in een positief daglicht, maar uit onderzoek is gebleken dat ze een specifiek soort vezels bevatten die je langer een vol gevoel geven en je bloedsuikerniveau op pijl houden. Frituren is dat niet echt een goede optie om ze klaar te maken, maar een salade of een soep van deze groenten is prima.”

3. Venkel

Hradil: “Venkel is waanzinnig rijk aan vezels en ook nog eens op heel veel verschillende manieren te bereiden. Ideaal in ieder dieet!” 

4. Erwten

Hradil: “Hoewel erwten eigenlijk peulvruchten zijn, worden ze vaak als groenten bereid. Ze bevatten eiwitten, maar ook heel wat vezels voor een verzadigd gevoel.” 

5. Bieten 

Groentedeskundige Lisa Suriano: “Vezels zijn niet het enige wat een verzadigd gevoel geeft. De hoeveelheid water en smaak in een product helpen ook mee aan het verzadigde gevoel. Bieten bestaan voor 80% uit water en hebben een aanwezige smaak. Bieten zijn lekker als ze gestoomd zijn, maar zijn koud ook goed te eten in een salade.” 

Lees ook: Deze vrouw verloor 63 kilo in anderhalf jaar en dit is haar geheim

Bron: Women’s Health USA, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook