Wist je dat je thee kunt zetten in de magnetron?

Uit onderzoek blijkt zelfs dat het veel gezonder zou zijn dan thee zetten met de waterkoker ->

Lees ook

Wist je dat je thee kunt zetten met de magnetron? Het klinkt een beetje raar, maar volgens professor Quan Vuong van de School of Environmental and Life Sciences aan de University of Newcastle is dit juist veel gezonder dan thee zetten met de waterkoker. Hij verklaart zich nader. 

Gezonder

Voor zijn onderzoek heeft Vuong in 2012 alleen de effecten van groene thee onderzocht. Daaruit bleek dat je groene thee niet alleen beter gaat smaken als je het opwarmt in de magnetron, maar zouden er ook nog eens bioactieve stoffen als cafeïne, theïne en polyfenolen worden geactiveerd. Polyfenolen zijn antioxidanten die naar verluidt heel wat gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Voorbeelden hiervan zouden zijn; minder hoge slechte cholesterol en minder risico op hart- en vaatziekten. 

Stoffen

Volgens de professor heb je bij het zetten van je kopje thee op de gewone manier slechts 10% voordeel van deze bioactieve stoffen. Het zou volgens hem alleen kunnen werken als je het zakje maar liefst 20 minuten laat trekken, en dan is je thee natuurlijk alweer koud. Hij zegt dat als je het theezakje in het water doet en vervolgens 30 seconden in de magnetron zet (met halve kracht) dat je dan maar liefst 80% voordeel uit die bioactieve stoffen kunt halen. 

Of het echt waar is, durven we niet met zekerheid te zeggen. Zou jij het uit durven proberen? 

Lees ook: Deze Zumba-geïnspireerde workouts vind je gewoon op YouTube

Bron: HLN, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook