De Nederlandse overheid wil dat men meer zeewier gaat eten

Wait, what?! Hier lees je waarom zeewier de nieuwe wonder-food is ->

Lees ook

Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) heeft eerder deze week bekend gemaakt dat er maar liefst 5 miljoen euro vrij komt om de zeewierteelt in Nederland te bevorderen. Het kabinet ziet in deze zeegroente de toekomst en wil graag investeren in deze ‘lekkere en gezonde’ groente. Het geld moet ervoor gaan zorgen dat het (redelijk) onbekende zeewier een meer vertrouwder ingrediënt wordt in het dieet van zowel mens als dier. 

Waarom? 

Maar waarom ziet het kabinet zoveel toekomst in zeewier? Daar zijn flink wat redenen voor. We sommen er een aantal voor je op. 

1. Fantastische vleesvervanger

Volgens het Voedingscentrum bevat zeewier aanzienlijk meer ijzer dan vlees. Omdat zeewier nog veel meer andere vitamines en mineralen bevat die vlees ook bevat, is zeewier een uitstekende vervanger voor vlees.

2. Enorm veel vitaminen en mineralen 

Volgens het Voedingscentrum bevat zeewier niet alleen meer ijzer dan vlees, maar bevat het ook (onder andere) vitamine C, B-vitamines, eiwitten, jodium, calcium en vezels. Ooit een voedingsmiddel gezien waar zó veel gezonde voedingsstoffen inzaten? Dit is geen superfood maar een wonderfood! 

3. Spieropbouw

De grote hoeveelheid eiwitten in zeewier zorgt ervoor dat je een goede spieropbouw en herstel van de spieren hebt. Daarnaast zorgt zeewier voor een langer verzadigd gevoel, perfect als snackje, maar ook tijdens de grote maaltijden! 

Binnen een aantal jaar zal er dus flink wat meer zeewier op de markt komen dankzij het kabinet. Wij kunnen in ieder geval niet wachten! 

Lees ook: Dit is het meest gezonde fruit dat er bestaat

Bron: Nu.nl, Voedingscentrum, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook