Dit is het meest gezonde fruit dat er bestaat

Tijd om in te slaan! Had jij dit verwacht?

Lees ook

Anno 2017 is bijna iedereen wel bezig om wat gezonder te leven. Goed eten en voldoende sporten spelen hierbij een grote rol. Toch blijft het lastig om erachter te komen welke voedingsmiddelen er goed voor je zijn en wat er allemaal in je dieet past. Over het meest gezonde stuk fruit hoef je nu in ieder geval niet meer na te denken, want wij hebben ontdekt welke fruitsoort er het meest gezond is! Woohoooo, inslaan dus! 

Wonderfruit

Volgens voedingsdeskundige Michelle Babb zijn blauwe bessen de allerbeste keuze als het om fruit gaat. Maar waarom dan? Veel fruitsoorten zitten bomvol suikers (welke fruitsoorten er veel en welke er weinig bevatten lees je hier). In blauwe bessen zit relatief weinig suiker. Ze zouden het suikergehalte in je bloed verbeteren, wat weer zou kunnen helpen tegen dipjes en vreetaanvallen. Maar dat is lang niet de enige reden waarom je voor deze wonderbessen zou moeten kiezen. 

Nog een voordeel

Blauwe bessen zitten namelijk ook nog eens helemaal vol met antioxidanten. Deze wil je hebben, omdat ze voor de gezondheid van de cellen, weefsels en spieren in het lichaam zorgen. Zo zorgen ze dus voor een beter herstel van de spieren na een zware workout. Ook zijn ze goed voor je hersenen én je hart en bloedvaten. Wow! 

Toch is het niet zo dat je al het fruit moet schrappen en nu helemaal voor de blauwe bessen moet gaan, want in ieder dieet geldt: Variatie is the key! En iedere soort fruit heeft natuurlijk weet zijn eigen voordelen en eigenschappen.

Lees ook: Deze 10 fruitsoorten met het hoogste en het laagste suikergehalte

Bron: HLN.be, Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook