Zo kom je in 3 minuten van je (ochtend)humeur af

Ook handig voor als er iemand anders chagrijnig is!

Lees ook

Hè bah, je kunt er behoorlijk chagrijnig van raken als het even niet gaat zoals je wilt of als het weer eens die ene tijd van de maand is. Voor jezelf en ook voor je omgeving is het echt geen pretje als je weer eens als een brombeer rondloopt. Daarom hebben we voor jou de twee beste tips ooit om in twee minuten vrolijk te zijn. Oh happy day

1. Eet een snack 

Als je honger hebt, zou er irritatie op kunnen komen spelen omdat er te weinig glucose in je bloed zit. Onze lichamen verwerken het eten in onder andere aminozuren, vetten en suikers (waar glucose er eentje van is). Als deze niet meer in het lichaam te vinden zijn, gaan er alarmbellen rinkelen. Je hersenen hebben namelijk glucose nodig om goed de kunnen functioneren. ls het glucose-gehalte aanzienlijk is verlaagd, dan kun je normale taken niet helemaal goed meer uitvoeren. In het meest extreme geval kun je dan duizelig worden of angstig en gekke woorden zeggen. En natuurlijk raak je snel geïrriteerd.

Eet een (gezonde) snack om hier korte metten mee te maken!

2. Kijk een leuk filmpje

Kijk even een grappige homevideo of een andere feel good video en je bent in een mum van tijd uit je negatieve spiraal vandaan!

Lees ook: Waarom je zo snel boos wordt als je honger hebt

Bron: MSN, Mirror, Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook