3. Maak een vollere haarlijn met behulp van make-up

“Als je je haar in een staart of knotje draagt, gebruik dan een oogschaduw met dezelfde kleur als je haarkleur om de legere plekken op te vullen.”  

4. Zorg dat je borstels schoon zijn. 

“Op je borstel komen veel oliën en ander vuil uit je haar op en dat gaat zich ophopen als je het niet op tijd schoonmaakt. Dit komt dan weer in je schone haar terecht als je het daarmee borstelt. Was daarom eens in de maand je borstels met shampoo.”

5. Verberg je schuifspeldjes bij een opgestoken kapsel

“Je wilt alles behalve het laten zien van je schuifspeldjes. Koop ze daarom in je eigen haarkleur of spuit ze anders in met gekleurde droogshampoo in je eigen haarkleur. De kleur en de matte laag zorgen ervoor dat ze vrijwel niet te zien zijn en dat ze een betere grip hebben.”

6. Maak een optische scheiding voor voller haar 

“Om bij dun haar een vollere haardos te creëren, moet je een scheiding maken waarbij je het haar diagonaal verdeelt. Het geeft een illusie van voller haar, terwijl je geen extensions of iets hebt gebruikt.”

7. Maak je punten recht voor coole waves 

“Als je je haar aan het krullen bent, sla de punten dan over. Dit geeft een cooler wavy effect dan de gewone manier van krullen.” 

8. Maak meer volume als je je haar aan de lucht laat drogen 

“Even geen zin om te föhnen? Masseer dan met je vingers rondjes op je hoofdhuid als je uit de douche komt en je haar nog nat is. Dit zorgt ervoor dat de aanzet van je haar wat omhoog komt en geven automatisch meer volume wanneer het is opgedroogd.”

Lees ook: Bewezen: Wijn is een betere workout voor je hersenen dan wiskunde

Bron: Self Magazine, Beeld: ANP