OMG: Onderzoekers zijn bezig met een vaccin tegen acne

Dit is toch het beste nieuws dat je vandaag gaat krijgen?

Lees ook

Als het om acne gaat, mag je jezelf rijk rekenen als je er niets mee te maken hoeft te hebben. Het komt ontzettend veel voor en zelfs grote sterren als Kendall Jenner, Kate Hudson en Emma Stone hebben jarenlang last gehad van dit vervelende verschijnsel. Toch is ons eerder deze week het fantastische nieuws ter oren gekomen dat onderzoekers bezig zijn met een vaccin waardoor je in één keer van je puistjes af bent. En dat fantastische nieuws willen we jou natuurlijk niet onthouden! 

Een acne-vaccin

Terwijl wij ons bezighielden met anticonceptiemiddelen en acne-verminderende make-up, zijn de onderzoekers van de Universiteit van California in San Diego al jaren hard bezig met het ontwikkelen van een gif tegen acne. Volgens onderzoeker Eric C. Huang gaat het niet lang meer duren voor het product af is. Hij zegt er het volgende over: “Acne wordt veroorzaakt door een bacterie die je je hele leven bij je draagt. Wij zijn bezig om een vaccin te ontwikkelen dat deze bacterie bij de bron aanpakt, voor goed.” 

Bestrijden

“We hebben een bestrijdingsmiddel gevonden die de bacteriën op je huid aanpakt.” De testen voor het vaccin zullen nog zo’n twee jaar in beslag nemen voor het eventueel op de markt zou kunnen komen. Laten we het hopen!

Lees ook: 3 manieren om gezichts- en nekvet tegen te gaan

Bron: Brit + Co, Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook