3 manieren om gezichts- en nekvet tegen te gaan

Want laten we eerlijk zijn: Niemand droomde ooit van een dubbele kin, toch?

Lees ook

Word jij helemaal gek van die bolle wangen of die dubbele kin? Dat snappen we. Echter is het niet mega makkelijk om het vet op een bepaalde plek aan te pakken. Dokter en baas van de American Acadamy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery, Stephen S. Park, zegt er het volgende over: “Het is niet zo dat je vetcellen aanmaakt en verliest als je afvalt. Je vetcellen zitten al in je lichaam. Als je aankomt, zwellen deze cellen op en omgekeerd. Als jij in je kin meer vetcellen hebt zitten, zul je daar dus het eerste aankomen.” Dat is vrij vervelend. Toch kun je er iets aan doen. Lees snel verder! 

De oplossing

Hoewel er weinig te doen is aan genen of vet verliezen op bepaalde plekken, zijn er toch wat dingen die je kunt doen om wat vet rondom je gezicht en kin te verliezen. Hier komen ze: 

1. Zorg dat je geen water vasthoudt 

Medisch afval-expert Sue Decotiis: “Vermijd alcohol, suiker en zout. Deze voedingsmiddelen zijn allemaal gelinkt aan een voller gezicht. Ze zorgen er namelijk voor dat je lichaam vocht gaat vasthouden, en zo ook in je gezicht. Drink vooral ook veel water, om alle afvalstoffen af te voeren en geen vocht vast te houden.” 

2. Ga serieus om met voedselallergieën 

Mensen met voedselallergieën en -intoleranties hebben vaker last van een opgezwollen, voller gezicht, aldus Sue. Het zwellen is een veel voorkomend symptoom dat er iets niet goed is met je verteringsproces. Neem het dan ook altijd serieus en ga even langs bij de huisarts. 

3. Je hormonen slaan op hol 

Sue: “Als je gezicht dikker wordt tijdens die ene periode in de maand, zou je misschien even contact op moeten nemen met je huisarts of gynaecoloog. Er kan dan namelijk iets mis zijn met je hormonen en daar moet je niet te lang mee rond blijven lopen. Opvliegers en onregelmatige menstruatie zijn ook tekenen dat je even contact op moet nemen met een arts. 

Lees ook: Video: Met deze total-body-workout boost je je spijsvertering

Bron: Women’s Health USA, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook