Waarom je altijd je diepste geheimen deelt ná de seks

Zélfs bij je onenightstand! Wetenschappers hebben er nu onderzoek naar gedaan en hebben het antwoord voor je.

Lees ook

Ben jij na de seks ook altijd méga openhartig over je jeugd, gevoelens en grootste angsten? En gebeurt dat ook zelfs als je iemand net uit de kroeg hebt opgepikt en een onenightstand hebt gehad? You are not alone. Uit onderzoek is gebleken dat mensen hun diepste geheimen en gevoelens delen na de seks. Een paar uur later vraag je je dan weer af waarom je dat in vredesnaam allemaal moest vertellen. Maar waarom ben je eigenlijk zo open na de seks?

Openhartig

Personality and Social Psychology Bulletin heeft kort geleden over dit vraagstuk een onderzoek gepubliceerd. Hieruit is gebleken dat alleen al de gedachte aan seks ervoor zorgt dat je geneigd bent om té veel en té persoonlijke informatie te delen. Het onderzoek is gedaan in drie losstaande onderzoeken. Voor het eerste onderzoek werd een groep mensen in tweeën gedeeld, waarna er aan de ene groep een gewone foto werd laten zien, en aan de andere groep een seksueel getinte foto. Bij het tweede onderzoek werd er aan de ene groep een video laten zien met seksuele inhoud, bijvoorbeeld een film met een sekscène en aan de andere groep een video over katten. Uiteindelijk moesten de mensen een persoonlijk en schaamtelijk verhaal delen met iemand van het andere geslacht. Uit beide onderzoeken bleek dat de mensen die alleen al aan seks dáchten, meer persoonlijke informatie deelden dan de mensen die niet aan seks hadden gedacht. 

Hey sexy

Bij het derde onderzoek moesten er koppels naar een video kijken waarin een ander koppel seks had óf naar een video kijken waarin een ander koppel intiem was, maar geen seks had. Hierna moesten ze persoonlijke informatie delen met iemand van het andere geslacht. Toen hen werd gevraagd hoe persoonlijk de informatie was die ze hadden gedeeld, bleek dat de mensen die naar de video met seks hadden gekeken, niet alleen meer persoonlijke informatie deelden, maar ook nog eens overwogen om een relatie aan te gaan met de persoon aan wie ze het allemaal hadden verteld, dan de mensen die geen seks hadden gezien. 

Het zou allemaal kunnen komen omdat we biologisch zijn voorgeprogrammeerd om je close te voelen met iemand waar je seks mee hebt, omdat er een grote kans is dat het de vader van je kinderen zou worden. Leuk weetje, toch? 

Lees ook: De 16-jarige Simone liet 3 jaar lang haar nagels groeien

Bron: Elite Daily, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook