Door deze 5 reis-hacks bespaar je veel geld tijdens je vakantie

Ben jij in je hoofd al bezig met zomervakantie? Dan zijn deze tips voor jou vast een lot uit de loterij!

Lees ook

Ben jij in je hoofd al bezig met de zomervakantie? Dat is natuurlijk een fijn vooruitzicht, maar ook een flinke investering. Zou je wel wat tips willen hebben over hoe je zo veel mogelijk geld zou kunnen besparen op reis, zonder dat je in goedkope hostels hoeft te overnachten? Lees dan snel verder! Wij hebben de 5 beste zuinige reistips voor je geselecteerd!

1. Reis af naar goedkope landen 

Landen als Thailand, Indonesië en Vietnam zijn de laatste tijd niet voor niets zo populair. Het leven daar is enorm goedkoop. Het ticket kost iets, maar eenmaal daar kun je leven als een god in Frankrijk zonder al te veel geld uit te geven.

2. Geheime zoeker 

Naar verluidt maken vliegtuigmaatschappijen de tickets duurder naarmate je vaker hun website bezoekt. Zet daarom je cookies uit op je computer, zodat ze deze gegevens niet van je hebben. 

3. Bezoek een vriend 

Heb jij vrienden of kennissen die ver weg wonen? Mooi. Breng ze eens een bezoekje! Je kunt op deze manier naar een ver land, maar bent daar geen geld meer kwijt aan vervoer en accommodatie en misschien ook wel een stuk minder aan eten en drinken! Daarnaast is het natuurlijk ook enorm gezellig, en die vriend of vriendin kan je natuurlijk ook nog eens al het moois in de buurt laten zien. Scheelt weer een gids inhuren! 

4. Reis buiten het seizoen

Buiten de schoolvakanties zijn de vliegtickets en hotels vele malen goedkoper dan in de schoolvakanties. Ben je niet gebonden aan vaste schoolvakanties? Grijp dan buiten het reisseizoen je kans! 

5. Eet bij locale eettentjes 

Ga je bij de grote, westerse restaurants eten, dan betaal je vaak de hoofdprijs, en proef je weinig van de cultuur. Als je bij de kleinere, locale restaurantjes gaat eten, proef je het echte eten van dat land en help je daarbij ook de bevolking door je bijdrage. 

Lees ook: De 5 beste drankjes voor een platte buik

Bron: Elite Daily, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook