De 5 beste drankjes voor een platte buik

Move over limonade, cola en vruchtensapjes: Deze drankjes wíl je!

Lees ook

We weten natuurlijk allemaal dat je beter geen limonade, vruchtensappen en frisdranken kunt drinken. Gelukkig hoef je niet alleen maar aan je flesje water te lurken, want er bestaan ook drankjes die, naast hydrateren, ook zorgen voor een platte buik. Woohooooo! We hebben de 5 fijnste drankjes voor je op een rijtje gezet. 

Yummie in my tummie

1. Water met een smaakje 

Water kan op den duur natuurlijk wel gaan vervelen. Spice it up met lekker fruit! Doe bijvoorbeeld appel, citroen of komkommer in je water voor een heerlijke, frisse smaak. Het water zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller uit het lichaam worden vervoerd en dat zorgt er weer voor dat je minder vaak last hebt van een opgeblazen buik. Daardoor wordt je buik juist weer platter! 

2. Pepermunt ijsthee 

Een minty ijsthee is niet alleen een heerlijke dorstlesser, maar ook nog eens een effectief middel voor een platte buik. Maak zelf je eigen thee en voeg daar later verse pepermunt aan toe. Dit zorgt ervoor dat je buik het vet beter kan verbranden en zware maaltijden sneller kan verteren. Hierdoor wordt een opgeblazen gevoel tegen gegaan. 

3. Watermeloen smoothie 

Zolang je puur en alleen watermeloen gebruikt, kun je zorgeloos genieten van een hydraterende smoothie die ook nog eens laag is in calorieën. Niet alleen bevat een watermeloen veel water, maar ook veel voedingsstoffen, waaronder de kankerbestrijder lycopeen en het aminozuur arganine. Bij elkaar zorgt de watermeloen er dus voor dat je lichaam vet verbrandt en je meer spieren aanmaakt. 

4. Groene thee 

Groene thee vermindert het risico op kanker en hart- en vaatziekten, maar bevat ook veel catechines. Dit zijn antioxidanten waarbij wetenschappelijk is bewezen dat het buikvet tegengaat. Het kan je dus echt helpen om af te vallen! Drink een glas groene thee voor je workout en je vetverbranding is on fire

5. Ananas frappè

Dit smaakt als vakantie in een glas. Let wel op dat het met natuurlijke ingrediënten is gemaakt. Een ananas bevat bromelaïne, een enzyme dat proteïnen helpt verteren, je spijsvertering aan het werk zet en een opgeblazen buik tegengaat. 

Lees ook: De beste beauty-hacks voor als je haast hebt

Bron: Women’s Health USA, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook