Deze signalen van je lichaam betekenen dat je meer water moet drinken

Ai, vul dat waterflesje maar alvast bij!

Lees ook

Als je druk aan het werk bent en middenin een opdracht zit, kan het bijvullen van je waterflesje er nog weleens bij inschieten. Je denkt misschien dat je er niets van merkt, maar wat blijkt? Dehydratie komt vaker en sneller voor dan je denkt, zo meldt Marie Claire. En dat kan flinke gevolgen hebben voor je lichaam, want je lichaam bestaat immers voor een groot deel uit water. “Het is een belangrijke brandstof voor ons lichaam”, aldus Dr. Roberta Lee van Clear Lake Regional Medical Centre tegenover Lifehack.

Voel jij je niet lekker, dan heeft het volgens de deskundige dan ook vaak te maken met het drinken van te weinig water. Je lichaam waarschuwt je als je gedehydreerd bent, bijvoorbeeld met de volgende signalen:

1. Je bent moe

Je kunt op werk maar moeilijk geconcentreerd blijven en bij thuiskomst stort je direct in. En ook al slaap je goed, je bent nog steeds moe. Te weinig water in je lijf zorgt ervoor dat je enzymatische activiteit vertraagt, waardoor je lichaam minder energie heeft.

2. Chronische constipatie

Een continu opgeblazen gevoel kan ermee te maken hebben dat je meer vezels binnen zou moeten krijgen, maar dat je misschien ook meer water zou moeten drinken. Dehydratie zou een van de meest voorkomende redenen zijn voor constipatie, omdat je lichaam je ingenomen voeding niet kan ‘doorspoelen’.

3. Hoofdpijn

Jep, deze heb je vast al vele malen vaker gehoord. Het overgrote deel van het water in je lichaam zit in de hersenen, dus wanneer je te weinig drinkt heeft je brein er direct last van. Dit kan resulteren in hoofdpijn.

Tips

Om te beginnen zou je er goed aan doen om de dag direct te beginnen met twee grote glazen water, daarnaast is het verstandig om een flesje bij je te dragen die je keer op keer weer kunt bijvullen. Vergeet tot slot niet dat je ook water uit groente en fruit kunt halen, denk hierbij bijvoorbeeld aan komkommers. Nog lekker ook!

Lees ook: Mensen die tegen hun huisdier praten zijn slimmer

Bron: Marie Claire NL, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook