Door dít te eten, zou je de kans op een hoge bloeddruk kunnen verlagen

En het goede nieuws is: Het is nog lekker ook!

Heb je een hoge bloeddruk? Dan heb je ongetwijfeld wel eens gehoord dat je moet minderen met zout. Desondanks is uit een onderzoek van de Staatsuniversiteit van Pennsylvania gebleken dat men juist kaas zou moeten eten als wondermiddel tegen een hoge bloeddruk. “Huh, in kaas zit toch ook zout?” horen wij je denken. Dat klopt, maar de zuivel in kaas zou hier een helende werking op kunnen hebben. 

Zoutig

Uit het onderzoek is gebleken dat de zuivel in de kaas de werking van het natrium tegengaat en een zogeheten beschermende werking heeft op het lichaam en de zouten. Volgens onderzoeker Lacy Alexander zou dit één van de redenen kunnen zijn dat mensen die veel zuivelproducten eten, vaker een lagere bloeddruk hebben dan mensen die dit niet doen. Maar hoe werkt dat dan precies? 

Onderzoek

De onderzoekers denken dat de stoffen die in kaas zitten, zoals eiwitten en andere voedingsstoffen, de bloedvaten beschermen tegen de effecten van het natrium, en beperken daardoor eventuele schade daaraan. Het onderzoek is gedaan bij een groep mensen, waarvan iedere persoon een andere soort kaas testte. Zo werden er kazen getest op basis van koemelk, sojamelk, maar ook pretzels werden in de test meegenomen. Uit de resultaten bleek vervolgens dat alleen bij de mensen die kaas aten op basis van koemelk een verbetering in de bloedcirculatie zagen. 

Lees ook: Deze signalen van je lichaam betekenen dat je meer water moet drinken

Bron: HealthWatch, Beeld: iStock

Laatste nieuws