5x Zo moet je boodschappen doen als je af wilt vallen

Deze simpele shop-strategieën zijn bijzonder effectief!

Ben je al tijden op dieet, maar wil het afvallen niet echt lukken? Dit zou kunnen komen omdat je je boodschappen verkeerd doet. Ja echt! Je eet namelijk makkelijker ongezond als je deze dingen al in huis hebt. Het is dus essentieel om het probleem bij de oorzaak aan te pakken: De boodschappen. Hieronder staan 5 superhandige boodschappen-tips waar iedereen wel iets aan heeft! 

1. Ga nooit boodschappen doen met een lege maag 

Als je boodschappen gaat doen met een knorrende maag, ben je sneller geneigd om allemaal lekkere dingen in je boodschappenkarretje te stoppen. Eet je vooraf een tussendoortje, dan zul je veel bewuster zijn en minder voedingsmiddelen meenemen. We verzinnen dit niet, want het is meervoudig wetenschappelijk aangetoond. 

2. Shop een goede voorraad 

Bedenk van tevoren welke gezonde voedingsmiddelen er langer houdbaar zijn en die je altijd in huis wilt hebben. Denk hierbij aan bonen, kikkererwten of zilvervliesrijst. Dat komt altijd van pas! 

3. Maak een boodschappenlijstje 

Maak vooraf een lijstje met producten die je echt nodig hebt. Op die manier koop je in de winkel dus alleen producten die je nodig hebt, en kom je minder in de verleiding om meer of ongezonde producten te kopen. Daar komt ook nog eens bij dat je met een lijstje de essentiële boodschappen niet meer vergeet, en daarom hoef je ook niet weer een aantal keer terug naar de winkel! Win-win. 

4. Kies de juiste, voorverpakte producten

Het komt vaak voor dat voorverpakte producten bewerkt voedsel bevat met veel toegevoegde stoffen, zoals smaakversterkers. Dat wil je natuurlijk niet! Bekijk daarom goed de etiketten voor je iets koopt, en vergelijk het met de alternatieven. 

5. Kies de juiste winkel 

Hoewel een biologische winkel altijd hoog aan het favorieten-lijstje staat voor gezonde voeding, hoef je niet altijd daar goede producten vandaan te halen. Steeds meer supermarkten hebben biologische producten en ook steeds beter groente, fruit en vlees. Bekijk dus het assortiment bij meerdere winkels en maak daarna een keuze welke het beste bij jou past. 

Lees ook: 6 Ingrediënten die je nooit meer binnen wilt krijgen en waarom

Bron: Women’s Health USA, Beeld: iStock

Laatste nieuws