5 ultra-effectieve oefeningen voor bilspieren

Vergeet squats... Deze oefeningen zijn fantastisch!

Lees ook

Squat jij je ook het ongeluk en ben je wel een toe aan een andere oefening voor mooie, ronde billen? Dat is mooi, want Self Magazine selecteerde de vijf meest effectieve oefeningen voor je billen. Het enige wat je nodig hebt zijn een gewichtje en een sportmatje. Klaar om te beginnen? 

Let’s go

Self maakte een video waarin de volgende oefeningen worden gedemonstreerd: 

1. De dumbbell lifts (10 keer). Hier heb je de gewichtjes voor nodig. Kijk zelf even welk gewichtje er goed is voor jou. Tip: Begin met een lichter gewichtje en bouw dit elke training een klein beetje op. 

2. Springende lunges (10 keer per kant). Vergeet de gewone lunges, want springende lunges zijn nóg effectiever! Bekijk de demonstratie in onderstaand filmpje. 

3. Een bilspieren bruggetje (10 keer per kant). Je ligt op je matje, houdt je bovenlichaam laag en lift je bilspieren omhoog. Lift dan steeds een been omhoog. Bekijk in het filmpje hoe je dit moet doen. 

4. Lunges met een twist (10 keer per kant). Je maakt een lunge en draait je bovenlichaam naar de andere kant, terwijl je een gewichtje vasthoudt. 

5. De schelp (10 keer per kant). Je gaat op je zij liggen met je benen in een flauwe hoek. Je duwt dan je bovenste been omhoog, alsof je een schelp bent die zich opent. 

Bekijk het onderstaande filmpje voor een demonstratie van alle oefeningen. 

Lees ook: 5 Drankjes die je nooit zou mogen drinken

Bron: Self Magazine, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook