5 Drankjes die je nooit zou mogen drinken

Oh my! Als je dit hebt gelezen durf je deze drankjes nooit meer te drinken op een warme zomerdag!

Lees ook

Ben je het zat om de hele dag door water te drinken en heb je soms gewoon even trek in een lekker zoetig drankje voor de afwisseling? Kijk dan wel uit, want er zijn een aantal drankjes die echt op je blacklist moeten komen te staan. Als je eenmaal weet wat er allemaal in zit, bestel je het de volgende keer niet zo snel! We zetten de vijf slechtste drankjes voor je op een rijtje. 

1. Koffie met een smaakje 

Hazelnoot, vanille of pumpkin spice zijn allemaal smaken die door siropen zijn aangebracht aan je koffie. Die siropen bestaan voor het grootste gedeelte uit suiker en zijn dus niet heel voordelig voor je figuur. Daarnaast zijn de smaakversterkers niet altijd op natuurlijke basis gemaakt, maar soms ook op synthetische of chemische basis. Deze stoffen zijn erg slecht voor je gezondheid en wil je natuurlijk niet binnen krijgen! Check daarom altijd even welke smaakversterkers er worden gebruikt in je drankje. 

2. Light frisdrank 

Over gewone frisdranken hebben we het helemaal niet meer, want die zitten helemaal vol met suiker. Maar ben je je er eigenlijk wel van bewust dat light frisdranken net zo erg zijn? Deze light frisdranken worden namelijk gezoet met chemische zoetstoffen (zoals aspartaam), die alles behalve gezond zijn voor je gezondheid. Er zijn zelfs onderzoeken waaruit blijkt dat je van light frisdranken sneller dik wordt dan van gewone frisdranken. Shocking

3. Voorverpakte fruitdranken (ook met 100% fruitgarantie) 

Fruitdranken worden ook wel de nieuwe frisdranken genoemd. Als je een heel stuk fruit eet, zitten er vezels in die de fruitsuikers verteren en je een verzadigd gevoel geven. Als het al geperst is en een sapje is geworden, blijven alleen de suikers over, en kom je er dus van aan. 

4. Fruitwaters 

Op het eerste gezicht lijkt dit een goed idee, omdat het woord water er in verstopt zit. Toch moet je er niet zo snel genoegen mee nemen. Op smaak gemaakt water zit in de meeste gevallen vol met suikers en/of chemische zoetstoffen (zoals aspartaam), chemische smaakstoffen en zelfs kleurstoffen. Kijk daarom goed op het etiket van het product wat je in huis haalt.

5. Op smaak gemaakte notenmelk 

Als je – voor een bepaalde reden – stopt met het consumeren van melkproducten, kies dan altijd voor ongezoete notenmelk. Aan bijvoorbeeld amandelmelk wordt erg vaak suiker toegevoegd om de smaak wat beter te maken, maar ook smaakversterkers worden er regelmatig aan toegevoegd. Dat is vast niet wat je wilt! 

Lees ook: Move over puisten-uitknijp-video’s, dít is het nieuwe ding

Bron: Women’s Health USA, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook