Wat een voedingsdeskundige op een dag eet

Als er iemand verstand heeft van goed en gezond eten, is het deze voedingsdeskundige wel. En ja, daar hoort ook sushi bij!

Lees ook

Voedingsdeskundige Katie Cavuto hield voor Women’s Health USA een eetdagboek bij. Hiervoor deelde ze wat ze de hele dag door eet. En geloof ons: om gezond te eten hoef je dus echt niet af te zien! Er zijn veel vooroordelen dat voedingsdeskundigen en diëtisten alleen maar boerenkool en quinoa eten, maar dat is absoluut niet waar. Katie eet heerlijke gerechten, en jij kunt dat ook! Maak je aantekeningen ter inspiratie?

Katie eet wat ze lekker vindt, maar let daarbij wel op. Ze kijkt bijvoorbeeld goed uit bij dierlijke producten en probeert geen bewerkt voedsel te eten. In plaats daarvan eet ze voeding dat rijk is aan voedingsstoffen, kleuren en écht eten zoals groenten, fruit, noten en zaden. 

Ontbijt 

“Ik start de dag meestal met warm water en citroen. Dit activeert je spijsvertering. Ik eet twee keer in de week ontbijtgranen die laag zijn in suikers en hoog zijn in vezels. Dit combineer in met ongezoete kokosmelk. Hier voeg ik eventueel nog wat bessen, noten en zaden aan toe voor gezonde vetten, vezels en proteïnen.”

Lunch

“Als lunch neem ik sushi van bruine rijst. De bruine rijst geeft me flink wat energie en de gezonde vetten uit de avocado samen met de proteïnen uit de tonijn geven me een verzadigd gevoel.”

Snacks 

“Als snack eet ik popcorn met zeezout en kokosolie. Popcorn is zo fijn als snack omdat het veel volume in je maag in beslag neemt, waardoor je snel en langer vol zit. Ook eet ik kiwi’s als snack.”

Diner

“Wij zijn enorme groente-liefhebbers, dus we hebben altijd enorm veel groentes in huis. Ik rooster ze in grote hoeveelheden elke week. Vanavond eten we ook geroosterde groenten, bestaande uit sierpompoen, champignons, paksoi en paprika, met daarnaast een simpele salade met citroen en olijfolie en een stukje geroosterde kip met kruiden en citroen. De vezels vullen supererg!” 

Lees ook: Maakt borstvoeding je baby slimmer? Wij hebben eindelijk het antwoord

Bron: Women’s Health USA, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Door deze 5 reis-hacks bespaar je veel geld tijdens je vakantie

Door deze 5 reis-hacks bespaar je veel geld tijdens je vakantie

Ben jij in je hoofd al bezig met zomervakantie? Dan zijn deze tips voor jou vast een lot uit de loterij!
'Ik slikte 200 laxeerpillen per dag'

Claudia: ‘Ik slikte 200 laxeerpillen per dag’

Dat ene pilletje per dag werden er al snel meer...