5 luie manieren om meer calorieën te verbranden

Vooral nummer drie had je niet aan zien komen!

Heb je echt even geen zin om naar de sportschool te gaan, maar wil je toch wat calorieën verbranden? Lucky you, want wij hebben voor jou de 5 meest luie manieren op een rijtje gezet waarmee jij, gewoon vanuit je luie stoel, een stuk meer calorieën kunt verbranden. Dat zijn nog eens tips waar je iets aan hebt!

 1. Drink koffie

Eerder schreven we al dat er heel wat in je lichaam gebeurt als je cafeïne drinkt (dat lees je hier). Voor al die processen heeft je lichaam best wat energie nodig, en dat kost natuurlijk calorieën.

2. Hou je evenwicht

Heb je er wel eens aan gedacht om op een yogabal te zitten achter je bureau in plaats van een bureaustoel? Als je op zo’n bal zit, moet je continu je evenwicht bewaren, en span je dus steeds een aantal spiergroepen aan. Onbewust verbrand je dus heel wat calorieën zonder dat je er echt moeite voor hoeft te doen!

3. Zet de kachel wat zachter

Als het wat kouder is in huis, moet je lichaam meer zijn best doen om warm te blijven dan wanneer je de kachel goed aan hebt staan. Zet de kachel dus wat kouder om je lichaam aan het werk te zetten en dus meer calorieën te verbranden.

4. Eet een pittige maaltijd

Het is al langer bekend dat je van pittig eten af kunt vallen. Niet alleen omdat je gaat zweten van pittig eten, maar het geeft ook een boost aan je spijsvertering. Daarnaast is het natuurlijk ook erg lekker. Win-win!

5. Ontstressen

Volgens Women’s Health USA verbranden vrouwen met stress wel 104 calorieën minder dan vrouwen die kalm zijn. Zennnnn.

Klik hier voor ontspannende tips.

Bron: Women’s health usa, Beeld: iStock

Laatste nieuws