Dit is de reden dat je ouders jullie namen altijd door elkaar halen

Zeg jij wel eens de naam van je ex tegen je huidige partner? Dat komt óók hierdoor!

Lees ook

Het komt iedereen wel bekend voor: je ouders halen de namen van jou en je broer en/of zus regelmatig door elkaar. Maar zelf doe je dat misschien ook bij je kinderen of heb je je partner wel eens bij de naam van je ex genoemd. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken, want iedereen heeft hier wel eens last van. Uit nieuw onderzoek is nu gebleken dat je de namen niet door elkaar haalt omdat die personen zo op elkaar lijken, maar omdat je hersenen de namen in hetzelfde vakje heeft ingedeeld. 

Het zit namelijk zo

Volgens dit onderzoek is het namelijk zo dat je hersenen de namen van verschillende personen in een bepaalde categorie plaatst, een zogenaamd hersennetwerk. Je hebt in je hersenen verschillende netwerken, bijvoorbeeld eentje voor familie, collega’s of vrienden. Volgens het onderzoek wordt er per netwerken informatie opgeslagen over bepaalde personen die in hetzelfde vakje passen, maar ook plekken en dingen. Je kinderen passen in hetzelfde netwerk, maar ook je geliefdes. Om die reden kun je soms wel eens de verkeerde naam uitspreken van iemand die in hetzelfde netwerk thuishoort. 

Verwarrend

Het kan dus soms zo zijn dat je de informatie uit een bepaald netwerk wilt oproepen, maar dat je per ongeluk de verkeerde naam noemt van iemand uit datzelfde netwerk. Daarom zul je eigenlijk nooit de naam van je kind verwarren met de naam van je baas of een vriend. Wel kun je je huisdier zien als een familielid, en de naam van je huisdier dus verwisselen met die van een ander familielid. 

Weer wat geleerd! 

Lees ook: Bizar: Meisje (12) overlijdt door deodorant

Bron: RTL Nieuws, Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook