De ultieme hardlooptips voor iedereen die hardlopen haat

Hardlopen is ontzettend goed voor je. Met deze tips kunnen ook de hardloop-haters het volhouden!

Lees ook

Hardlopen is ontzettend goed voor je. Zo helpt het bij het afvallen, om fit te blijven, je gedachtes leeg te maken en om te ontstressen. Maar lang niet iedereen heeft hardlopen als hobby. Probeer jij je er elke keer toe te zetten, maar heb je er elke keer weer moeite mee? Met deze 5 tips is hardlopen voortaan ook voor de hardloop-haters een eitje! 

1. Nieuwe hardloopkleding 

Nu zijn er talloze motivatietips om naar de sportschool te gaan of hard te lopen, maar waar maak je een (sportende) vrouw nu écht gelukkig mee? Juist, een fantastische, nieuwe sportoutfit! Het rent natuurlijk net iets lekkerder met die fantastische broek of die nieuwe schoenen. 

2. Maak een beloningssysteem voor jezelf 

Spreek met jezelf af dat je een beloning krijgt als je een bepaald aantal keer bent gaan hardlopen. Doe dit dan niet in de vorm van eten, maar bijvoorbeeld met een nieuwe tas of een mooi paar schoenen dat je zo graag wil hebben. Dit is een mooi vooruitzicht en natuurlijk ook een goede motivatie om weer je hardloopschoenen aan te trekken! 

3. Zoek een sportbuddy 

Als je samen met iemand gaat sporten, zeg je minder snel af omdat je die persoon niet teleur wilt stellen. Hup, geen excuses meer en gaan met die banaan! Jullie slepen elkaar door die kilometers heen en het is ook nog eens enorm gezellig. 

4. Een app 

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel verschillende hardloop-apps. Je hebt apps om je route vast te leggen, of apps waarbij iemand je vertelt hoeveel je nog moet rennen. Deze apps kunnen je goed helpen als je even niet weet wat je met het hardlopen aan moet. 

5. Locatie 

Er zijn maar weinig mensen die blij worden van een rondje rennen langs een industrieterrein. Kijk daarom waar er bij jou in de buurt een mooi park of een strand is en ga daarheen. Zo heb je naast je sportieve run ook nog eens van het uitzicht kunnen genieten! 

Lees ook: 5x voedingsmiddelen waar je moe van wordt

Bron: Ze.nl, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook