Is griep bij mannen écht erger of overdrijven ze gewoon?

Wij hebben het antwoord voor je. Deel dit met je lover!

Lees ook

Als vrouwen ziek zijn, gaat het huishouden meestal gewoon door. Als mannen ziek zijn, zijn ze in veel gevallen ECHT heel ziek. Ze willen helemaal vertroeteld worden en klagen zich helemaal suf. Wij vrouwen vinden dan vaak dat ze een beetje overdrijven, maar uit recent onderzoek is gebleken dat mannen misschien nog wel eens echt een stuk zieker zouden kunnen zijn dan vrouwen. 

Hormonen

Volgens dit onderzoek aan de Amerikaanse Johns Hopkins University is het vrouwelijke hormoon oestrogeen een soort bescherming tegen de zware symptomen van de griep. Het virus verdubbelt zich door dit hormoon namelijk minder snel dan in het mannelijke lichaam. Griepdeskundige Ted van Essen vertelt aan RTL: “Hetzelfde virus kan zich bij verschillende mensen op verschillende manieren uiten. Sekse speelt daarbij zeker een rol”. 

Overdrijven

Mannen mogen dan misschien zieker zijn dan vrouwen, maar overdrijven ze dan ook? Volgens van Essen heeft dit deels te maken met de opvoeding en mentaliteit van de man. “Je hebt mensen die bij een simpele verkoudheid al zwelgen in zelfmedelijden en mensen die met een fikse longontsteking nog gewoon doorwerken. Als je als kind al onmiddellijk in bed werd gestopt als je koorts had, dan duik je als volwassene ook meteen onder de wol.”

Lees ook: Ook zo’n last van hooikoorts? Dit kun je ertegen doen

Bron: RTL Nieuws, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook