Zoveel stappen zou je eigenlijk per dag moeten lopen

Is dit haalbaar voor jou?

Lees ook

Heb jij een kantoorbaan en zit je de hele dag op je billen? Hier las je al dat dit echt niet goed is voor je billen, maar ook niet voor je algemene gezondheid. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken hoeveel stappen je moet lopen voor een optimale gezondheid en dat is maar moeilijk te behalen als je een kantoorbaan hebt. Maar hoeveel stappen zijn dat dan eigenlijk? 

Een stapje voor 

We gingen er altijd van uit dat je 10.000 stappen per dag zou moeten lopen voor een optimale gezondheid. De onderzoekers van de University of Warwick hebben nu een nieuw onderzoek gedaan. Dit deden ze bij 111 postmedewerkers in Glasgow met de leeftijd tussen de 40 en de 60 jaar oud. Sommige van hen zijn bezorgers en sommigen werken op het postkantoor. Er werd gekeken naar hun BMI’s, kledingmaten, bloedsuikerlevels en cholesterol, waarna hun activiteiten een week lang zijn geanalyseerd. 

Stappen maken

Te zien was dat de kantoormedewerkers gedurende de dag, op hun werk en thuis, gemiddeld 15 uur zaten, terwijl de postbezorgers bijna niet zaten. Uiteindelijk bleken de kantoormedewerkers een hoger BMI, grotere kledingmaten, hogere bloedsuikerlevels en cholesterol te hebben dan de bezorgers. Ook kwamen de onderzoekers tot de conclusie dat het nodig is om 15.000 stappen per dag te zetten voor een optimaal resultaat. Vanavond na je werk dus maar een extra blokje omlopen?

Lees ook: Tientallen meisjes verkeerd gevaccineerd door blunder GGD

Bron: Metro UK, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook