Dit is wat de hele dag zitten met je billen doet

Wow, shocking!

Lees ook

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig een kantoorbaan. Deze mensen zitten per dag acht uur of langer achter een bureau op hun billen. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat dit niet heel goed is voor je lichaam, omdat je de hele dag stilzit. Uit nieuwe feiten van Self Magazine is nu gebleken dat een zittende baan heel wat gevolgen heeft voor je billen en alles daaromheen… Ai! 

Houding

Als je zittend werkt, hoeven je billen de hele dag niets te doen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je billen in de zogeheten slaapmodus terecht komen. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de spieren in je billen, maar ook voor andere delen van je lichaam. Inactieve bilspieren kunnen de heupbuigspieren verstevigen, waardoor de rug gekromd wordt. Dit zorgt weer voor een slechtere houding wat uiteindelijk voor rugpijn kan zorgen.

Platte billen

Als je heupen en bilspieren niet naar behoren functioneren, kan dit op zijn beurt weer zorgen voor zwakker enkels en knieën. Als je grote bilspieren het gewicht niet meer kunnen dragen, verplaatst het zich dus naar die zwakkere delen, waardoor je last krijgt. De spiermassa in je bilspieren neemt af, en het wordt dan ook steeds lastiger om nieuwe bilspieren te kweken in de sportschool. Dit zorgt niet alleen voor plattere billen, maar ook voor een verslechterde bloedsomloop in de billen. Hierdoor loop je weer meer risico op cellulite. 

Wil je hier echt iets aan doen? Dan kun je altijd nog een staand bureau aanschaffen op kantoor, waar je ook nog eens 350 extra calorieën per dag verbrandt. Alles daarover lees je hier.

Bron: Self Magazine, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook