Bewezen: Hoe meer geld je uitgeeft aan eten, hoe gezonder je bent

Word jij altijd voor gek uitgemaakt als je weer een fortuin uitgeeft bij de biologische winkel? Vanaf nu niet meer!

Lees ook

Word jij altijd voor gek uitgemaakt als je weer een fortuin uitgeeft bij de biologische winkel? Vanaf nu niet meer! Uit recent onderzoek van het del Mar Medical Research Institute in Barcelona is gebleken dat er wel degelijk een verband is tussen een hogere uitgave aan boodschappen en een betere gezondheid. 

Healthy in shape

Voor het onderzoek werden er 2181 mannen tussen de 25 en de 47 jaar oud uitgebreid onderzocht en gevolgd. Bij de mannen die meer geld uitgaven aan een betere levensstijl (en dus meer groente en fruit), was een daling te zien in ziektes als obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten. Daarnaast was te zien dat de lichamelijke en geestelijke gezondheid over het algemeen een stuk beter is. 

Money, money, money

Dit geldt echter alleen voor mensen die meer geld uitgeven aan boodschappen met gezonde producten, zoals bij een biologische winkel. Het geldt niet voor mensen die een fortuin uitgeven aan fastfoodketens of kant-en-klaar-maaltijden, waarbij je meer geld uitgeeft dan de waarde van die maaltijd eigenlijk is. “We hebben gezien dat mensen die gemiddeld €1,40 meer uitgeven aan eten, ongeveer 74 gram meer groente en 52 gram meer fruit per persoon per dag eten,” zegt onderzoeker Helmut Schröder. 

Lees ook: Vrouw verliest oog door lenzen

Bron: Munchies, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook