Dit gebeurt er met je lichaam als je suiker eet

Shocking!

Lees ook

Een lekker taartje, een klodder mayonaise of een lekkere fruitsapje, het zijn slechts een greep uit de producten die enorm veel suiker bevatten. Super lekker natuurlijk, maar helaas wat minder goed voor je gezondheid.

Suikervrij

Dat suikers een niet al te beste invloed hebben op je lichaam, dat hoeven we je eigenlijk niet meer te vertellen. Toch zijn er een aantal dingen die laten zien wat voor effect suiker op je lichaam heeft. Mocht je dus overwegen om een suikervrije maand te proberen, dan is dat zeker geen slecht idee.

1. Je gaat er meer door eten

Vaak heb je na het eten van iets wat veel suiker bevat, na een korte tijd alweer honger. Hierdoor blijf je telkens maar eten en snaaien, waardoor de kilo’s eraan vliegen. Wil je dus iets eten waar je langer van verzadigd blijft, laat dan de koekjestrommel vooral met rust.

2. Je huid gaat er ouder van lijken

Te veel suiker kan een belemmering vormen voor het herstel van collageen, het lijmvormend eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel in het lichaam van de mens. Wanneer je jezelf iets te vaak op zoetigheden trakteert, kan dat leiden tot vroegtijdige rimpels. En als er iets is wat je niet wil…

3. Overtollige suiker wordt opgeslagen als vet

Je leest het goed; wanneer je te veel suiker binnenkrijgt zal dit met alle liefde meehelpen aan een extra laagje op je buik.

4. Je raakt verslaafd

Wanneer iemand stopt met het eten van suiker, zal het de eerste dagen enorm veel last hebben van de bekende cravings. Dit betekent ook wel dat je verslaafd aan suiker bent geraakt en net zoals bijna alle verslavingen is ook deze niet goed voor je gezondheid.

Lees ook: Moeder geeft ‘lastige’ dochter (4) geen suiker meer en dit is wat er gebeurde

Bron: Health Beeld: iStock

 

 

 

 

Laatste nieuws

Zie ook