Is deze work-out net zo effectief als hardlopen?

Zou jij het proberen?

Lees ook

Als je graag wilt afvallen is het een heel goed idee om eens op een trilplaat te gaan staan (de fitnessversie dan, hè). Volgens een recente studie die gepubliceerd werd in het wetenschappelijke tijdschrift Endocrinology kan dat namelijk weleens goed zijn voor je body.

Als je op een trilplaat (bijvoorbeeld een PowerPlate) gaat staan, schudt je hele lichaam door elkaar. Dit wordt ook wel whole-body vibration (WBV) genoemd. In het onderzoek werd gekeken of oefeningen op een trilplaat net zo effectief zijn als hardlopen op een loopband. Daarvoor werd een test gedaan met twee groepen muizen: de ene groep stond regelmatig op een loopband, de andere groep op de trilplaat.

Het resultaat: het door elkaar schudden (waardoor spieren continu aanspannen en weer ontspannen) was ongeveer net zo effectief als hardlopen op een loopband. Iedere dag twintig minuten op het apparaat staan zorgde er bovendien voor dat het vet rondom de buik en het lever van muizen verminderde. Ook werd er een hoger niveau van ostseocalcine aangetroffen in de lichamen van de muizen: een eiwit dat je botten versterkt. 

Goed nieuws

Het onderzoek is op dit moment alleen nog getest op muizen, maar als het ook bij mensen werkt, zou dat wel eens goed nieuws kunnen zijn voor mensen die zich niet graag in het zweet werken op de loopband en wél af willen vallen. Helaas is nog niet bekend wat de bij-effecten van de work-out zijn (zoals misselijkheid, bijvoorbeeld). Daarom moet meer onderzoek uitwijzen of de trilplaat daadwerkelijk net zo goed werkt bij mensen, maar een work-out op de PowerPlate in de sportschool is dus in ieder geval wél het proberen waard.

Lees ook: Dit is de beste work-out volgens je sterrenbeeld >

Bron: Forbes | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook