Dit is het gelukkigste land ter wereld

Wij zijn het niet, maar Nederland komt wél dichtbij.

Lees ook

Onlangs publiceerden de Verenigde Naties het World Happiness Report, dat maar liefst 155 landen rankt op basis van geluksgevoel onder mensen in het betreffende land. Bovenaan op de lijst prijkt Noorwegen – en ook in Nederland zijn we relatief happy.

Vorig jaar stond Noorwegen nog op de vierde plaats in het rapport, maar dit jaar blijken de inwoners van dat land het allergelukkigst. Noorwegen wordt op de voet gevolgd door het nabijgelegen Denemarken, IJsland en Zwitserland maken de top-4 af. Nederland doet het ook niet onverdienstelijk op het lijstje: dit jaar staan we maar liefst op plek 6 (van de 155, dus!) en dat betekent dat we relatief gelukkig zijn met z’n allen.

Geluk

De lijst van de Verenigde Naties is samengesteld via een aantal factoren, die allen voor geluk kunnen zorgen: beschikbare zorg, vrijheid en vertrouwen in de overheid, gezondheid en inkomen. In de top-10 van het rapport staan dan ook alleen maar Westerse landen. De Verenigde Staten daalden dit jaar juist op de ranglijst naar een zestiende plek, vanwege steeds meer corruptie en weinig sociale steun (ai!).

De top-10

  1. Noorwegen
  2. Denemarken
  3. IJsland
  4. Zwitserland
  5. Finland
  6. Nederland
  7. Canada
  8. Nieuw-Zeeland
  9. Australië
  10. Zweden

Hebben we het toch maar weer mooi goed hier, met z’n allen.

Lees ook: Mensen die vroeg gaan slapen, verdienen meer geld >

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook