Deze planten zou íedereen levend kunnen houden

Hou jij met moeite een cactus overeind? Dan ben je hier aan het goede adres!

Lees ook

Altijd leuk; wat groen in huis. Het geeft een levendig effect en ook wat extra zuurstof. Maar wat nu als elke plant bij jou al dood is voor je hem überhaupt binnen hebt neergezet? Dan is er gelukkig ook voor jou als vergeetachtige watergever een oplossing, want hieronder hebben we een lijstje gemaakt met planten die bíjna onsterfelijk zijn en dus zeker wel een baasje zoals jij overleven! 

1. De cactus 

Natuurlijk kon deze niet ontbreken bovenaan de lijst! De cactus is gemaakt om dagenlang in de hete woestijn te leven zonder water. En in de winter geldt vaak: hoe minder water, hoe beter. De cactus is vandaag de dag erg populair, en is dan ook in alle mogelijke vormen en maten te vinden. 

2. Aloë vera 

De aloë vera overleeft niet alleen een tijdje zonder water en is leuk om naar te kijken, hij heeft ook nog eens geneeskrachtige eigenschappen. De gel in de plant werkt desinfecterend bij wonden en doet het goed bij brandwonden. Daarnaast is aloë vera door de NASA uitgeroepen tot beste luchtzuiverende plant én zorgt de aloë vera plant ook nog eens voor nageslacht, dus je kunt regelmatig een babyplantje langs brengen bij familie! 

3. De vrouwentong 

Deze plant is een grote zuurstofproducent. Vooral ’s nachts is hij actief, en doet het daarom ook goed in de slaapkamer, waardoor hij goed werkt tegen hoofdpijn en problemen aan de luchtwegen. Veel vocht heeft hij niet nodig. Liever te weinig dan te veel water! 

4. De zamioculcas 

Deze plant is een hit in studentenhuizen (waar vaak niet al te veel aandacht aan planten wordt besteed). Zijn bladeren lijken wel onverwoestbaar, of je hem nu in de zon of schaduw zet en of je hem nu water geeft of niet. Voor dit plantje is niets een probleem. 

5. De rhipsalis 

De rhipsalis is eigenlijk een cactussoort, maar ontpopt zich tot een leuk en stijlvol hangplantje. Net als zijn cactusvrienden, kan hij zich prima redden zonder jouw zorgen. Ideaal! 

Lees ook: Kan kokosolie jouw nachtcrème vervangen?

Bron: Metro NL, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook