Als je dit ’s ochtends doet, heb je meer kans op overgewicht

Oeps!

Lees ook

Niet iedereen heeft ’s ochtends gelijk honger wanneer ze opstaan, dus bestaat het ontbijt vaak uit enkel een kop koffie. Ook is er een groep die hun ontbijt overslaan om gewicht te verliezen, terwijl dit vaak niet wordt aangeraden. Het zou er zelfs voor zorgen dat je er sneller van aankomt…

Ontbijten

Het zou daarom beter zijn om in de ochtend in ieder geval altijd iets te ontbijten, al is het maar om je humeur te verbeteren. Hieronder vind je vijf argumenten die zelfs de mensen die nooit ontbijten kunnen overtuigen om daar toch maar eens verandering in te brengen.

1. Je humeur opkrikken

Niet of nauwelijks eten kan een zeer negatief effect hebben op je stemming en om het voor jezelf én je omgeving wat fijner te maken, is het wel zo fijn om jezelf niet uit te hongeren. Al eet je ’s ochtends alleen wat fruit en groenten of maak je een eitje voor jezelf klaar, het helpt je in ieder geval beter de dag door te komen. Beperk ’s ochtends zoveel mogelijk de hoeveelheid sucrose en glucose die je binnen krijgt, aangezien een flinke dosis geraffineerde koolhydraten en suiker niet veel goeds doen voor je gemoedstoestand.

2. Verbeter je relaties

Friends who eat together, stays together; voor het ontbijt gezamenlijk aan tafel of lekker ontbijten in een eettentje om de hoek, is dus altijd een goed idee. Het op deze manier contact houden met de mensen om wie je geeft, kan een goede boost zijn voor je emotionele toestand en fysieke gezondheid. Wacht dus niet tot het avondeten, maar begin ’s ochtends al!

3. Het is goed voor je concentratie en geheugen

Niet alleen je spieren profiteren als jij ’s ochtends een gezond ontbijt eet, ook is het erg positief voor je hersenen. Je krijgt niet alleen een betere concentratie als je een kop koffie naar achter slurpt, je voeding is namelijk veel belangrijker. Je zult merken dat je beter presteert als je een goed hebt ontbeten.

4. Gewichtsverlies

Mocht je je ontbijt juist overslaan, omdat je denkt dat je zo meer gewicht verliest? Fout! Door juist regelmatig middelgrote maaltijden te eten, zorg je ervoor dat je metabolisme blijft draaien. Ook bevordert het de vetverbrandingsprocessen en kan je je cholesterolspiegel hierdoor verlagen. Eet je helemaal niks en ben jezelf letterlijk aan het uithongeren, dan verhoog je het risico op ernstige ziektes als diabetes.

5. Het verbetert je fysieke uithoudingsvermogen

Een goed ontbijt met vitaminerijke volle granen, fruit en proteïne zorgt er niet alleen voor dat je de hele dag een verzadigd gevoel hebt, maar bied je ook een hogere fysieke vitaliteit gedurende de dag. 

Lijkt ons allemaal genoeg redenen om vanaf morgen een heerlijk – en gezond – ontbijtje voor jezelf te maken!

Lees ook: Deze ontbijtjes bevatten veel suiker

Bron: Snuggerd Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Door deze 5 reis-hacks bespaar je veel geld tijdens je vakantie

Door deze 5 reis-hacks bespaar je veel geld tijdens je vakantie

Ben jij in je hoofd al bezig met zomervakantie? Dan zijn deze tips voor jou vast een lot uit de loterij!
'Ik slikte 200 laxeerpillen per dag'

Claudia: ‘Ik slikte 200 laxeerpillen per dag’

Dat ene pilletje per dag werden er al snel meer...