Dít kun je het beste eten wanneer je gaat sporten

Er zit ook iets met chocola bij...

Lees ook

Wanneer je regelmatig naar de sportschool gaat, dan vind je het vaak ook belangrijk om op een geven moment resultaat te zien. Daarbij hoort ook een gezonde levensstijl, want voor of na het sporten een pizza naar binnen werken is niet heel erg handig. Toch krijg je van sporten vaak heel veel trek, dus wat kan je dan het beste eten?

Gevoel

Het gevoel wat je hebt na het sporten, wil je natuurlijk zo lang mogelijk aanhouden. Van een patatje mayo of een pizza salami weet je zeker dat het niet lang blijft hangen, dus kan je maar beter een gezonde optie nemen. Zorg dus dat je onderstaande dingen altijd in huis hebt, zodat je in ieder geval niet in de verleiding komt om iets ongezonds te eten.

1. Havermoutpap

Misschien is dit niet je favoriete maaltijd, maar het is wel perfect voor sporters. Lekker met wat melk en wat vers fruit en het vult enorm. Zorg er wel voor dat je de pap ongeveer 1 à 2 uur voor je work-out sessie eet. Doordat de spijsvertering veel energie vraag van je lichaam, is het niet goed om dit nog even snel voor je gaat sporten naar binnen te werken.

2. Gekookt ei

Rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen; fantastisch sportvoedsel dus. Een gekookt eitje is ideaal om je spieropbouw mee te stimuleren na een krachttraining. Mocht je je nou extra hard hebben uitgesloofd in de sportschool, dan kan je er ook gewoon een volkoren cracker of boterham bij nemen.

3. Kwark

Dit kan zowel in de ochtend als avond – alleen als je een lichte avondmaaltijd hebt gehad – worden gegeten. Voor de training levert het je koolhydraten die je lichaam gebruikt voor de sportieve inspanning en na het trainen zorgt het ervoor dat je energievoorraden weer worden aangevuld. Mocht je alleen kwark nou wat saai vinden, dan kan je er ook voor kiezen om er wat banaan en nootjes aan toe te voegen.

4. Krenten- of mueslibol

Mocht je rond etenstijd een work-out sessie in de sportschool hebben gepland, dan is dit dé snack om vlak voor het sporten te eten. Omdat het een lichte maaltijd is, zullen je darmen en maag niet zo opspelen tijdens het sporten. Na het sporten kan je dan nog een smoothie of een lichte maaltijd nemen.

5. Salade met gerookte kip, sla en tomaatjes

Kipfilet is sowieso altijd een goede optie, want het bevat veel eiwitten en weinig calorieën. Daarnaast stimuleert het je spieropbouw en is het ook nog eens super snel klaar te maken. Lekker dus voor als je na een training dat heerlijke gevoel wil blijven vasthouden.

6. Chocolademelk

Last but not least; Chocolademelk. Veel chocoladeliefhebbers zullen hier erg blij mee zijn, want chocola én sporten is toch wel een hele goede combi. Mocht je dus net een trainingssessie achter de rug hebben en heel veel zin in chocola hebben? Neem dan een glas chocolademelk.

Lees ook: Dit kun je het beste eten voor een lang verzadigd gevoel

Bron: Gezondheidsnet Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Dit gebeurt er met je lichaam als je veganistisch of vegetarisch gaat eten 

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met het eten van vlees

Overweeg jij de switch? Houd er dan rekening mee dat het de volgende effecten op je lichaam kan hebben.
Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Veel celebrity's en bekende (health)bloggers zweren erbij, maar hoe effectief is het eigenlijk? Experts vertellen er alles over.
Afvallen

Dit zijn de 7 meest ongezonde drankjes als je wilt afvallen

Ze lijken misschien healthy, maar dat zijn ze lang niet altijd.
ei pellen

Deze geniale hack om een ei te pellen gaat viral

Met deze hack wordt het pellen van je ei een eitje.