Aha! Dit is wat het groene randje op je chips echt is

Weer een mysterie ontrafeld.

Grote kans dat je weleens tijdens het snacken een chippie uit de zak naturel chips hebt getrokken, die voorzien was van een vreemd groen randje. Of je ‘m nou laat voor wat het is of toch opeet, kunnen we ons wel voorstellen dat je je afvraagt wat het groene randje precies is. Want proef je echt het verschil met de andere chips, kan het kwaad als je ‘m opeet en waarom heeft de chips nou eigenlijk een groene kleur? Het Britse programma Food Unwrapped ging op onderzoek uit en het zit eigenlijk heel simpel in elkaar, zo meldt Grazia.

Solanine 

De aardappelen groeien ondergronds, maar als ze worden blootgesteld aan (zon)licht en warmte kunnen ze groen kleuren. Deze groene plekken bevatten de giftige stof solanine. Grote hoeveelheden van solanine zijn giftig voor de mens, dus het wordt sterk afgeraden om er teveel van te eten. Een of twee chipjes kan geen kwaad, zo laten de onderzoekers weten, want je moet er wel heel veel van eten, wil je er ziek van worden.

Bekijk onderstaand filmpje voor meer informatie. 

Lees ook: Zo krijg je een gekrompen trui weer terug in zijn originele formaat 

Bron: Grazia.nl, Beeld: iStock. 

Laatste nieuws