Zo krijg je een gekrompen trui weer terug in zijn originele formaat

Het kan de besten overkomen, maar met slechts dit ene ingrediënt heb jij kledingstuk(ken) zo weer terug!

Lees ook

Het kan de besten overkomen; Je hebt je kleding te heet gewassen en nu is het gekrompen. Hoewel je het nu bij je knuffels of bij je oude barbiepop aan kunt doen, is dit toch niet helemaal wat je in gedachte had. The Huffingtonpost kwam echter met een geniale manier om je gekrompen kleding weer terug te krijgen in zijn oude formaat. Zeker het proberen waard, toch? 

We nemen de stappen even met je door. 

1. Allereerst vul je twee emmers met warm water. In de eerste emmer doe je een flinke scheut babyshampoo en de andere laat je zo. 

2. Vervolgens vouw je de trui op, zoals je hem eigenlijk in de kast zou leggen. Daarna leg je deze (gevouwen) in de emmer met babyshampoo en laat deze een kwartiertje liggen. 

3. Na een kwartier haal je de trui uit de emmer en legt hem (zonder uit te wringen) in de emmer waar alleen water in zit. Deze laat je een minuut onder water liggen en haalt hem er dan weer uit. 

4. Als je hem uit de emmer hebt gehaald, wring je hem niet uit, maar vouw je hem uit en leg je hem op een handdoek. Deze handdoek rol je daarna op. 

5. Als het meeste vocht uit de trui in de handdoek in getrokken, rol je deze uit en probeer je de trui weer tot zijn originele formaat te rekken. Laat het vervolgens drogen (niet in de droger). Als het goed is, is je trui nu weer klaar om te dragen! 

Lees ook: Video: Prins William laat zijn allerbeste dansmoves zien

Bron: Huffingtonpost, Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook