Dit is de reden dat er een vettig laagje op je appels en citrusvruchten zit

En ja, in veel gevallen is het een natuurlijk verschijnsel!

Lees ook

Is het jou wel eens opgevallen dat er op citroenen, sinaasappels en ook appels vaak een vettig laagje zit als je het in de supermarkt hebt gekocht? En vraag je je altijd af hoe dat er is gekomen en waar het voor is? Dan ben je hier aan het goede adres. Joost Claessens is fruitinkoper en vertelt aan Albert Heijn alles over dit vettige waslaagje. 

Vettig fruit

Joost vertelt dat er wel degelijk een verschil is tussen het waslaagje bij citrusvruchten en bij appels. Bij de citrusvruchten wordt de waslaag namelijk kunstmatig aangebracht in het productieproces, en bij appels is het juist een natuurlijk proces. Met uitzondering van de Royal Gala appel, want deze komen van ver, en hebben daarom een extra waslaag nodig ter bescherming. 

Waslaagje

Maar wat doet die waslaag eigenlijk? “De waslaag op citrusvruchten en appels heeft een erg belangrijke functie. Appels aan de boom krijgen dankzij de natuurlijke waslaag bescherming tegen bijvoorbeeld regen, wind en bacteriën of schimmels. Als een appel of citrusvrucht eenmaal geplukt is, voorkomt de natuurlijke of aangebrachte waslaag verdroging. En een vrucht die niet droog is, is lekkerder en verser. De aangebrachte waslaag dient dus niet als beschermingsmiddel tegen insecten en onkruid,” zegt Joost. 

Klik hier voor meer informatie. 

Lees ook: Met deze truc kun je zien hoe een (goedkope) shampoo je haarkleur kan verpesten

Bron: AH, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook