Waarom Zumba dé sport voor je is (als je niet van sporten houdt)

Dansen maar!

Lees ook

Zumba is dé sport voor mensen die niet van sporten houden. Immers: wat is er nou leuker dan de kilo’s eraf dansen op Zuid-Amerikaanse muziek? Juist. En uit onderzoek blijkt ook nog eens dat de dansworkout een prima manier is voor het verbranden van calorieën.

Een onderzoek dat gepubliceerd werd in het Americam Journal of Health Behavior bewijst dat Zumba goed kan zijn voor je lichaam. De wetenschappers lieten in het onderzoek vrouwen met diabetes en obesitas drie keer per week Zumbales volgen, voor een periode van 16 weken. Na de periode bleek dat ze zo’n één procent minder lichaamsvet hadden en gemiddeld 1,1 kilo kwijt waren.

De vrouwen waren dus niet enorm veel kilo’s verloren, maar wel iets. Het belangrijkste was echter dat de vrouwen de lessen zó leuk vonden, dat ze er een gewoonte van maakten om het te blijven doen. “De meeste deelnemers vonden het leuk, maakten vrienden en zagen Zumba niet als hard werken”, legt co-auteur Jamie Cooper uit. En dat is het belangrijkst – een sport vinden die je leuk vindt. Want zo blijf je een paar keer per week sporten, anders dan dat je na twee keer weer afhaakt. 

Omdat Zumba zo leuk is, is het dus een goede work-out voor íedereen die van dansen houdt! 

Lees ook: Wat is beter? Cardio of krachttraining? >

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook