Ken jij het Buddha-dieet al?

En dit keer houd je het echt vol!

Lees ook

Wanneer je als vrouw wil afvallen, ben je snel geneigd een crashdieet te proberen. Vaak is het resultaat maar van korte duur en kom je daarna dubbel zo hard aan. Het zogenoemde Buddha-dieet zou je juist op de lange termijn helpen afvallen en is tot stand gekomen door een mix van oude wijsheid en moderne wetenschap.

Eetmomenten

Je hoeft voor het dieet geen boeddhist te zijn of een ander geloof te hebben, want het enige wat je nodig hebt is een klok, een weegschaal, een open mind en het doorzettingsvermogen om je cravings ’s avonds laat te kunnen negeren. Het dieet vergt namelijk veel discipline als het gaat om het eten op een bepaald tijdstip. Het dieet vertelt je niet wat en hoeveel je moet eten, maar wanneer je eet. Hierdoor moet je focussen op je eetmomenten.

Uren per dag 

Zo mag je bij het dieet alleen binnen een aantal uur eten, om te beginnen met 13 uur per dag. Uiteindelijk maak je het aantal uren per dag steeds korter en kom je uiteindelijk na twee weken op 9 uur per dag uit. Ontbijt je dus om negen uur ’s ochtends, dan mag je niet later dan zes uur ’s avonds aan je avondeten beginnen. Uiteraard kan je het na die twee weken gewoon blijven doorvoeren.

Cheat day

Een dieet die volgens Dan Zigmond, schrijver van het boek Buddha’s Dit: The Ancient Art of Losing Weight Without Losing Your Mind, al door Buddha himself werd gevolgd. “We hebben geprobeerd om onze versie iets milder te maken, maar we zijn ervan overtuigd dat mensen dit een fijne manier van diëten vinden.” In zijn boek schrijft hij dan ook dat je kan eten wat je wil, zo lang het maar geen junkfood is. Wel is hij van mening dat je jezelf één keer per week moet trakteren op een cheat day. En dat is natuurlijk altijd een goed idee.

Lees ook: 10 Makkelijke manieren om minder calorieën binnen te krijgen

Bron: Health Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook