Wat er gebeurt als je elke dag dezelfde work-out doet

Het heeft ook namelijk ook nadelen.

Lees ook

Als je naar de sportschool gaat, heb je vaak toch een voorkeur voor een aantal apparaten, oefeningen of groepslessen. Ook kan het zijn dat je een vast work-out schema hebt, die je meerdere keren per week herhaalt. Maar wat voor effect heeft dit nou eigenlijk op je gewichtsverlies?

Routine 

Never change a winning team lijkt voor jou gevoel misschien ook wel op jou en je vaste work-out schema te slaan. Het vasthouden aan een bepaalde routine heeft inderdaad veel voordelen. Zo hoef je geen tijd te verspillen aan het bedenken welke oefening je wil gaan doen en je doet vaak iets wat je leuk vindt, waardoor je het ook langer volhoudt.

Toch zit er volgens Brad Schoenfeld, lid van de National Strenght and Conditioning Association, maar een dunne lijn tussen routine en de zogenoemde ‘sport-sleur’. “Een vrouw kan zich vasthouden aan een bepaalde routine of een aantal oefeningen, maar om het optimale resultaat te behalen is het beter om jezelf uit te dagen en ook andere dingen te proberen”, aldus Schoenfeld.

Gewichtsverlies 

Door je vaste ritme te doorbreken kan je bijvoorbeeld kiezen om af en toe een andere sport te beoefenen. Pak een keer een lesje kickboksen of probeer eens wat andere apparaten uit. Je zult zien dat je meer calorieën verbrandt en meer spiermassa creëert, wat uiteindelijk leidt tot meer gewichtsverlies.

Lees ook: Science says: waarom iedereen een sportbuddy nodig heeft

Bron: Women’s Health Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook