3 originele buikspieroefeningen voor een superstrakke buik

Het fijne: je kunt ze gewoon thuis doen!

Lees ook

Heb jij het even helemaal gehad met alle simpele buikspieroefeningen? Deze drie originele work-outs zijn nét een beetje anders dan anders en daarom goed om eens uit te proberen. Immers: er is niets beter dan variëren en je spieren verrassen.

1. Train als een turnster
Turnsters staan bekend als supersterke atleten met killer abs. Na het zien van deze work-out snappen wij wel waarom. Deze buikspieroefeningen op het nummer Uptown Funk zijn ontzettend zwaar – en het is voor hen slechts onderdeel van de warming-up. Je zult hard moeten trainen om het hele nummer door te komen zonder te stoppen, spierpijn gegarandeerd.

 2. Kickboks je sterk
Hoewel veel mensen bij buikspieroefeningen vooral aan sit-ups en planken denken, is er ook nog een andere manier om je core te trainen: gewoond staand. Deze kickboks work-out zit vol HIIT en daardoor zul je vet verbranden. Dat is nodig om je buikspieren uiteindelijk zichtbaar te maken. Bovendien werk je aan je conditie. Twee in één!
3. Ballet abs
Ballerina’s staan bekend om hun prachtige lichamen en smalle tailles. Deze work-out bevat veel sit-ups, maar dan nét even anders. Brandende buikspieren zijn het resultaat. De sierlijke ballerina-uitstraling krijg je er hopelijk gratis bij.

Lees ook: Deze oefening zet je buikspieren in vuur en vlam > 

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook