Zo vaak per week moet je seks hebben voor een goede relatie

En dat is dus helemaal niet zo héél veel...

Lees ook

Waar de één elke dag met haar partner tussen de lakens duikt, zijn er ook stelletjes die al blij zijn als ze één keer per week de liefde kunnen bevrijden met hun partner. Naast dat seks goed is voor je relatie, heeft het ook een groot effect op je gezondheid. Maar daarvoor moet je wel minimaal één keer per week het bed in duiken.

Depressie

Zo is in het boek The Journal of Sexual Medicine te lezen dat je van seks een slankere taille, een sterk hart en een lagere kans op prostaat- en borstkanker zou krijgen. Maar dat is nog niet alles, want een goede vrijpartij zorgt er ook voor dat je vrolijker bent en minder kans hebt op een depressie.

Vrije tijd

Toch blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat er anno 2017 veel minder getrouwde koppels met elkaar onder de lakens kruipen dan 17 jaar geleden. Zij hadden gemiddeld zestien keer meer seks per jaar dan de koppels van nu. Volgens Jean Twenge, professor psychologie aan de San Diego State University en schrijver van het boek Generation Me, hebben we tegenwoordig namelijk veel meer dingen waaraan we onze vrije tijd kunnen besteden, waardoor seks vaker achterwege blijft.

Geluksgevoel

Toch blijkt dat je slechts één keer per week seks nodig zou hebben om je geluksgevoel een boost te geven, zo vertelt Amy Muise die professor is aan de York University in Canada. “Seks wordt geassocieerd met een tevreden gevoel in een relatie. Eén keer per week seks is dan ook genoeg om dat gevoel te blijven houden. Dat betekent niet dat het een slecht iets is als je meer dan één keer per week seks hebt, maar het maakt je niet gelukkiger.”

Lees ook: Dit mag je nóóit vergeten na de seks

Bron: Time Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook