Amy Schumer: “Ik ben wat ze in Hollywood ‘moddervet’ noemen”

De actrice spreekt zich uit over de bizarre beautystandaarden in Hollywood.

Lees ook

Comédienne en actrice Amy Schumer heeft een maatje meer dan de gemiddelde Hollywoodster – en dat weet ze zelf maar al te goed. In haar nieuwe Netflix-special The Leather Project grapt ze volop over de bizarre Hollywoodstandaarden en slaat ze keihard terug naar bodyshamers.

De 35-jarige blondine vertelt bijvoorbeeld dat ze eens een foto van zichzelf het internet op slingerde in slechts lingerie. “Toen besefte ik dat er een woord bestaat dat je nóóit wilt horen als er een naaktfoto van jezelf viral gaat: ‘moedig’.” Daarmee doelt Schumer op een foto van fotograaf Annie Leibovitz, die gemaakt werd voor de beroemde Pirelli Calender van 2016.

 

Beautiful, gross, strong, thin, fat, pretty, ugly, sexy, disgusting, flawless, woman. Thank you Annie Leibovitz!

Een bericht dat is gedeeld door @amyschumer op

Moddervet

Dat was niet de enige keer dat Schumer te maken kreeg met bodyshaming. Al vroeg in haar carrière kreeg ze te horen dat ze af moest vallen. De reden: dat staat beter op televisie. Schumer: “Toen ik mijn eerste film maakte zei iemand tegen me: geen druk, Amy, maar in Hollywood mag je niet meer dan 64 kilo wegen, dat doet pijn aan mensen hun ogen”. Ook zegt ze dat ze “moddervet” is, als je haar vergelijkt met de bizarre standaarden in Hollywood.

Hoewel Schumer zich vroeger flink liet beïnvloeden door alle kritiek, zit ze inmiddels beter in haar vel dan ooit. In haar eerlijke Netflix-special grapt ze dan ook volop over haar eigen lichaam en daarmee neemt ze absoluut geen blad voor de mond.

De special is nu te zien op Netflix. Bekijk de trailer hier: 


Lees ook: Op deze leeftijd ben je het meest zelfverzekerd over je lichaam > 

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook