Wat de kleine bultjes op je tepels betekenen

Heb jij het je weleens afgevraagd?

Lees ook

Wanneer vrouwen hun lichaam bestuderen, zijn er altijd wel dingen waar vraagtekens over ontstaan. Toch hoeven we niet overal van te schrikken en horen sommige dingen er gewoon bij. Zo ook de bultjes rondom je tepels.

Klieren

Je hebt je vast weleens afgevraagd wat die kleine bultjes op je tepelhof – het gekleurde gebied rondom je tepel – nou betekenen, maar er simpelweg nooit iets achter gezocht. En dat is helemaal oké, want de bultjes kunnen geen kwaad. De bultjes, die in gezondheidstermen ‘de klieren van Montgomery’ worden genoemd, scheiden een olieachtige substantie af die ontsmettend werkt en ervoor zorgt dat de huid soepel blijft.

Borstvoeding

Bij iedereen zijn de bultjes en de hoeveelheid daarvan verschillend. Ook kunnen de klieren extra opvallend zijn wanneer de tepel gestimuleerd wordt of als je borstvoeding geeft. Over het algemeen hoef je je dus totaal geen zorgen te maken om die bultjes, tenzij ze erg pijnlijk aanvoelen of gaan ontsteken. In dat geval is een bezoekje aan de dokter altijd een optie.

Lees ook: Must see: moeder doet yoga tijdens borstvoeding

Bron: Health Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook

Zwembad

Shocking: een zwembad is viezer dan je denkt

Ga jij binnenkort op vakantie? Denk dan maar even goed na voor je een duik neemt!
verbrand

Verbrand? Met deze hack verlicht je binnen 10 seconden de pijn

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar dit is een goede truc om achter de hand te hebben.
calorieën bad

Bewezen: een uur in een warm bad staat gelijk aan sporten

Dit hoef je ons geen twee keer te vertellen.