5 stoere fitness goals die je uitdagen om nóg harder te werken

#goals

Lees ook

Er is niets leuker dan verbeteringen zien in de gym. Zien dat je lichaam dingen ineens wél kan, na al dat harde trainen. Met deze vijf stoere fitnessdoelen maak je je lichaam sterker en steel je ook nog de show in de sportschool (en daarbuiten!).

1. Een pull-up zónder hulp
De pull-up (of simpelweg optrekken) is een relatief zware oefening voor de armen en rug. Je gaat hangen aan een rekstok en trekt je aan je armen op totdat je kin boven de rekstok uitkomt. Het zal even duren voordat je ‘m kunt, want je moet je eigen lichaamsgewicht omhoog krijgen met je armen. Des te stoerder als het uiteindelijk lukt!

2. 10 push-ups achter elkaar
Opdrukken is superstoer om te kunnen. De meeste vrouwen kunnen wel enkele herhalingen uitvoeren, maar voor tien push-ups zonder pauze heb je flink wat spierkracht nodig. Voor het gemak kun je eerst op je knieën beginnen. Oefenen maar! 

3. 10 kilometer hardlopen
Tien kilometer is een flinke afstand, maar met een goed trainingsprogramma kan iedereen een route uitrennen zonder te wandelen. Er zijn bovendien genoeg toffe 10 kilometer-wedstrijden waarop je kunt laten wat je in huis hebt. Extra leuk als het onder luide aanmoediging van publiek lukt!

4. Een handstand volhouden voor 10 seconden
De handstand is niet alleen leuk om te doen, maar ook een gaaf trucje om indruk mee te maken op vrienden. De oefening is vooral goed voor sterke schouders, maar je gebruikt je hele body om rechtop te kunnen blijven staan.

5. 2 minuten planken
De plank is dé ultieme oefening voor een sterke core. Twee minuten planken is dan ook niet niks, daar heb je flinke buikspieren voor nodig. Tijdens groepslessen komt de oefening regelmatig terug, dus als je eenmaal twee minuten kunt blijven staan laat je daar zien dat je een echte pro bent.

Lees ook: Dit fonkelnieuwe tv-programma wil je als sportfanaat niet missen >

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook