Zoveel minuten zou je per week moeten sporten

Je hele leven lang.

Lees ook

Er zijn talloze sportapps en stappentellers op de markt, die jou helpen om dagelijks vaker uit een stoel te komen. Het magische doel is vaak tienduizend stappen per dag, dán zou je genoeg bewegen. Volgens een recent artikel van de Britse krant The Telegraph is dat getal echter nergens op gebaseerd – dit moet je wél doen.

Het aantal stappen komt uit Japans onderzoek van meer dan vijftig jaar oud. Dat onderzoek zou het getal verzonnen hebben, zegt een wetenschapper in het artikel. Het aantal stappen zou dus weinig wetenschappelijke achtergrond hebben. Voor sommigen zal het echter prima werken, terwijl een ander er juist weinig resultaat mee bereikt. 

Minuten per week

Er is wel een andere gouden regel als het gaat om de hoeveelheid sport die je per week zou moeten doen, zegt wetenschapper Ben Kelly tegen The Telegraph. Per week zou je gemiddeld 150 minuten moeten sporten, dus tweeënhalf uur in totaal. Als je aan die norm voldoet, heb je een lager risico op chronische ziektes en cardiovasculaire aandoeningen.

Volgens Kelly maakt het niet uit hoeveel work-outs je doet om aan die norm te voldoen. Vijf work-outs van dertig minuten zijn prima, maar langer of korter kan ook. “Het lichaam discrimineert niet – je krijgt dezelfde voordelen”, licht hij toe. Voel je bovendien niet schuldig als je een week niet aan de norm voldoet – het is een gemiddelde die je hele leven geldt. Genoeg tijd om het goed te maken, dus. 

Lees ook: 3 tekenen dat het écht tijd wordt om te gaan sporten >

Bron: The Telegraph | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

3 fittips voor tijdens je zwangerschap

3 Fittips voor tijdens je zwangerschap

Blijven sporten tijdens je zwangerschap is heel goed voor je. Lees welke sport het beste bij jou past.
Dit gebeurt er met je lichaam als je twee weken niet sport

Dit gebeurt er met je lichaam als je twee weken niet sport

Zo raak je bijvoorbeeld al heel snel je kracht kwijt.
Sporten

7 Redenen dat je geen gewicht verliest ondanks veel sporten

Fanatiek aan het sporten, maar geen gewichtsverlies? Lees hier wat de reden kan zijn.